top of page

Adventskrans/Solhjulskrans

Art: ukendt fra nettet

Julen er i Norden, gennem alle tiderne været en vigtig fejring. Og med det har vi også traditioner, som har fulgt med helt fra oldtiden. Julebukken, juleneget, nisserne (vætterne), gaverne, æde, drukgilderne, og meget andet som at lege julebuk, fortællinger om julen og dens væsner, synge og danse julen ind.

Med tiden er andre nyere traditioner med udgangspunkt i gammel symbolik kommet til. Nogle kender i og tror er oprindeligt kristent, andre kender I måske uden at vide det har rod i oldtidens hedenskab.

Solhjulskransen er for mig en smuk tradition - og  kendes som en adventskrans, hvor den første blev udviklet ud fra et træhjul, som var symbol på årshjulet og de 4 store hedenske solfejringer.

Det fortælles at den første solhjulskrans i "nyere tid" (adventskrans) blev lavet af Johann H. Wichern i 1800 tallet fra Tyskland. Han brugte et kasseret vognhjul til sin første adventskrans, hvilket tyder på, at han har set til de ældre traditioner, da han startede traditionen. Kranse-traditionen er nemlig nævnt i ældre kilder, hvor symbolikken i hjulet omtales.

I middelalderen betragtedes adventskransen som årets hjul, der op mod årets mørkeste dag havde drejet en hel omgang og nu ville bringe solen og de lysere timer tilbage. Lys traditionen går tilbage til oldnordisk hedensk tid, hvor årets mørkeste fest, yuletide, blev markeret med solhvervsfester, der her blev fejret at lyset vendte tilbage.

Den fejring vi i dag kender som jul/Jól/yule/Christmas/Navida m.m

Intet forkert eller rigtigt, i troen på, respekt og rumlighed for hinanden i det hver og en tror på er at det julen har et budskab om, de kærlige energier og række ud til dem som er uden mulighed for at fejre julen, uanset årsag.

Lad juleånden/freden sænke sig og tro på at der er noget godt til os alle🙏️🎅🎄🤶💫😇💜

Glædelig 4. adventsdag til hver og en af i skønne sjæle.


Fra Linda Hanna

💜🎅🎄🤶

Som kanal for den universelle energi

Under Altet

NordiskHealing.com

15 visninger2 kommentarer